Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

IIK -reissu lähenee! Pietari ja Moskova, täältä tullaan! - Itänaapurin ihmeitä -otteita päiväkirjasta
Pallontallaajat.net
Valikko

IIK -reissu lähenee! Pietari ja Moskova, täältä tullaan!

Отрывки из дневника путешественника- Katkelmia matkaajan päiväkirjasta.

“Уход” -Lähtö

Tästä lähtee meikäläisen blogin kirjoitus. En ole koskaan tätä aikaisemmin tehnyt, miettinyt kyllä monesti, mutta aikaa ei ole koskaan tarpeeksi. Tälläkin hetkellä pitäisi tehdä viimeisiä kouluhommia. Opettelen vasta näitä kaikkia hienouksia, joten alku voi olla hieman kankeaa, mutta kunhan pääsen tästä perille niin eiköhän se ala sujumaan. Ja jos huomaat jotakin kehitettävää tai vinkkejä, niin ne ovat tervetulleita.

Tänään, Äitienpäivänä, se sitten koittaa! Lähtö Itänaapuriin. No aluksi nyt vain kolmeksi viikoksi Pietariin ja Moskovaan. Siellä on tarkoitus opiskella metsätieteitä Pietarin ja Moskovan metsätieteellisissä yliopistoissa. Opiskelukielenä on englanti, mikä jo sinänsä välillä aiheuttaa minulle ongelmia, saatikka sitten venäläisellä aksentilla puhuttuna. Matkaseurakseni saan Brasilialaisen ja Espanjalaisen opiskelukaverini, eli siinä on kunnon aksenttien sekamelska. Meikäläisen tankeroaksentista puhumattakaan.

Ja tietenkin venäjän kielen puhuminen jännittää, saa nähdä miten se lähtee sujumaan. Jonkin verranhan sitä on tullut jo vuosien saatossa harrastettua, mutta toivottoman vaikealta se välillä tuntuu. En olisi koskaan uskonut, että saan tällaisen mahdollisuuden lähteä jatkamaan opintojani ja vielä itänaapuriin, jonka kieltä olen vahingossa jo opiskellutkin.

Kova homma on ollut lähtöjärjestelyjen kanssa. Mieleen on välillä jo meinannut hiipiä epäilys koko reissun toteutumisesta. Venäjän suunnalta oli aluksi hieman hidasta saada tietoa opiskeluohjelmasta ja majapaikoista. Sitten kun ne alkoivat pikkuhiljaa seljetä, niin junalippua ostamaan ees ja taas ja tietysti sitä ennen kaikki kutsut ja viisumit. Ja välillä nettiyhteydet eivät pelaa ja kielimuuriinkin törmäsimme heti kättelyssä. Eli vaikuttaisi että ihan oikea seikkailu on tulossa 🙂

Ja kesähän sitten pitäisi viettää 1500 kilometriä itään päin syvällä Venäjän sydämessä. Mutta kun kaikki on yhä vieläkin epämääräistä, puolen vuoden viestittelyn jälkeenkin, niin en laita siitä tässä tämän enempää. Voihan se olla ettei se toteudukkaan. Olen aikapäivää sitten jo päättänyt olla stressaamatta. Otan seikkailun kannalta.

Mutta Hiphei kun jännittää nyt! 

Jatkoa seuraa, jos saan nettiyhteydet pelaamaan! До свидания! 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube
Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

4 Kommentit

 • Vastaa Ninni 13.5.2018 09:35

  Hyvää äitienpäivää Anna! Täytyy sanoa että oot sinä hurjan rohkea seikkailija! Minulta jäis kyllä tuommoiset reissut haaveilun asteelle. Onnea matkaan ja ihanaa kesää =)

  • Vastaa Annatytti 13.5.2018 17:27

   Kiitti! Emmää ny kovin rohkia oo mut utelias 🙂

 • Vastaa Leningradka 13.5.2018 09:57

  Tervetuloa Pietariin, näin alkajaisiksi! Tää on hieno paikka opiskella, toivottavasti jää kuitenkin aikaa myös itse kaupungille ennen kuin lähdet eteenpäin 🙂

  • Vastaa Annatytti 13.5.2018 17:27

   Kiitos! Tarkoitus olisi koluta mahdollisimman paljon nähtävyyksiäkin läpi 🙂

  Jätä vastaus